• Haberler
  • Emekli
  • Erdoğan emekliler konusunda yeni müjde verecek mi? Milyonların gözü İstanbul mitinginde

Erdoğan emekliler konusunda yeni müjde verecek mi? Milyonların gözü İstanbul mitinginde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Ankara mitinginde emeklilere dair bir açıklama yapmaması, beklentileri İstanbul mitingine taşıdı. AK Parti kurmayları Ankara'daki miting öncesi emeklilere yönelik vaatler için Ankara ve İstanbul mitinglerinin beklenmesi gerektiğini belirterek milyonları beklentiye sokmuştu.

31 Mart seçimlerine 1 hafta kalanı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, en büyük mitingini en çok önemsediği İstanbul'da yapıyor... Saat 14.30'da başlayacak "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi" için nefesler tutuldu. Yüz binlerce kişi mitingin yapılacağı Atatürk Havalimanı'na akıyor.

Milyonların gözü bu mitingde. Özellikle de emeklilerin. Zira Erdoğan'ın dünkü Ankara mitinginde emeklilere dair bir açıklama yapmaması, beklentileri İstanbul mitingine taşıdı. AK Parti kurmayları Ankara'daki miting öncesi emeklilere yönelik vaatler için Ankara ve İstanbul mitinglerinin beklenmesi gerektiğini belirterek milyonları beklentiye sokmuştu. Ne var Erdoğan dünkü mitingde emeklilerden hiç bahsetmedi. Haliyle büyük bir hayal kırıklığı oluşurken "Acaba yeni bir müjde açıklar mı?" sorusuyla bezeli son umutlar bugünkü İstanbul mitingine kaldı.

Ne olmuştu?

 

AK Parti'nin dün gerçekleştirilen Büyük Ankara Mitingi öncesinde emekli büyük bir beklenti içine sokulmuştu.

AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Sabah gazetesi, miting öncesinde internet sitesinde "EMEKLİYE MÜJDE SON DAKİKA: Yeni düzenlemeler geliyor! AK Parti: Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinleyelim" başlıklı manşet habere imza atmıştı.

Sabah, ocak 2024 döneminde emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseldiğini,  en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseldiğini, emekli ikramiyesi de 3 bin TL olduğunu anımsatmıştı. Son olarak banka promosyonu yüzde 166 artışla 8-12 bin TL bandına yükseldiğini hatırlatan gazete, "Öte yandan emeklilerin giderlerini azaltıcı ve gelirlerini artıracak yeni düzenlemeler geliyor." ifadesiyle emeklilerin beklentilerine hitap etmişti.

Emeklilere yönelik düzenlemeler hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da "Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024'te göz önünde bulundurup düzenlemeler düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı. Sabah, bu açıklamayı da haberde kullanmıştı.

Akbaşoğlu'nun ifadesiyle milyonlar Erdoğan'ı "dikkatle" dinlemişti. Ne var ki beklentiler boşa çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde emeklilerden bahsetmemişti. Milyonlarca emeklinin "Erdoğan emekliler için yeni müjde daha açıklar mı?" umudu bugünkü İstanbul mitingine kalmıştı.

 

Bakmadan Geçme