• Haberler
  • Aktüel
  • Erdoğan'ın Sinan Ateş cinayetini Ayşe Ateş'ten dinlemesini öneren Özel olmuş

Erdoğan'ın Sinan Ateş cinayetini Ayşe Ateş'ten dinlemesini öneren Özel olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Haziran’da CHP Genel Merkezi'nde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarını misafir etti. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sinan Ateş cinayetini bir de Ayşe Ateş’ten dinlemesini 2 Mayıs’ta önerdiğini açıkladı.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report'taki haberine göre, Özel, Erdoğan’a Sinan Ateş cinayeti konusunda bir de eşinin söyleyeceklerini dinlemesi önerisinde bulunduğunu belirtti. 10 Haziran’da yapılan bu görüşmenin hemen ardından Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın Ayşe Ateş’i arayarak Cumhurbaşkanı’nın kendisiyle birkaç gün içinde görüşeceğini bildirdiği öğrenildi.

CHP lideri Özel, 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı’na Ayşe Ateş’in söyleyeceklerini dinlemesini önerdiğini belirtti. Özel, Ayşe Ateş’in iddialarının MHP ve Ülkü Ocakları ile bağlantılı olduğunu dile getirerek, cinayete karışan kişilerin polis tarafından saptandığını ancak iddianamede yer almadığını ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Sinan Ateş cinayeti konusunun tartışmalı iddianamenin ötesinde sorgulanmamasından fevkalade rahatsız olduğu ve MHP Grup toplantısında Ateş’in Erdoğan’la görüşmesini engellemeye çalıştığına yönelik imalara sert yanıt verdiği belirtildi.

'Düşman bildiklerimiz dost olmuş'

Ayşe Ateş, Özel ile görüşmesinin ardından gazetecilere şu sözleri söyledi: “Sinan hayattayken Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında ağır söylemleri olmasına rağmen bize sahip çıktılar. Çok teşekkür ediyorum. Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik.”

CHP, Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından eşi Ayşe Ateş’in hak arayışına sahip çıktı ve Özel, 31 Mart seçimleri ardından başlattığı diyalog girişimiyle konuyu doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatine getirdi. Erdoğan’ın, Ayşe Ateş’i dinledikten sonra ne gibi gelişmelere tanık olunacağı merakla bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme