• Haberler
  • Memur
  • Eşi ve bebeği ile gittiği lokantada saldırıya uğrayan savcıya Bakan Tunç'tan geçmiş olsun mesajı

Eşi ve bebeği ile gittiği lokantada saldırıya uğrayan savcıya Bakan Tunç'tan geçmiş olsun mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ordu'da saldırıya uğrayan Savcı Mücahit Şamil Koca ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Savcı Koca, olayın çarpıtıldığını ve kolluk kuvvetlerine talimat vermediğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ordu’nun Aybastı ilçesindeki bir restoranda fiziksel saldırıya uğrayan Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Kime olursa olsun ve boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Cumhuriyet Savcımız'ın uğradığı saldırıyı kınıyor, bir daha böyle üzücü olayların tekrar etmemesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Olay, Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir restoranda meydana geldi. Savcı Koca, ailesiyle birlikte gittiği restoranda boş yer bulamadığı için 15 kişiyi gözaltına aldırdığı iddialarını yalanladı. Olayın çarpıtıldığını belirten Koca, "Kolluk kuvvetine talimat vermedim," dedi. Savcı Koca, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, olayın ayrıntılarını paylaştı.

Savcı Koca, tavsiye üzerine gittikleri restoranda sipariş süresini sorduklarında çalışanların tavırlarının agresif olduğunu ve yer göstermeleri üzerine oturacakları sırada sürenin uzadığını söylediklerini belirtti. Bu durum üzerine mekandan ayrıldıklarını ancak yeniden içeri girmek istediklerinde benzer tavırlarla karşılaştıklarını ifade etti.

Koca, "Siparişin süresinin 1 saat süreceğini söylediklerinde sinirlendim ve mekan sahibine 'ben Ünye savcısıyım' dedim. Ancak iş yeri sahibi bu durumu ciddiye almayarak üzerime yürüdü ve ortam gerildi," dedi. Dışarı çıktıklarında da gerginliğin devam ettiğini belirten Koca, "Bir şekilde sağdan kulağıma yumruk yedim. Kayınvalidem ve 9.5 aylık çocuğum darbe aldı" dedi.

Savcı Koca, jandarmayı arayarak yardım istediğini ve olay yerine gelen jandarmaya talimat vermediğini, sadece mağduriyetinin giderilmesini istediğini söyledi. "Olayın ardından videolar ortaya çıkınca çarpıtılacağını düşündüm ve öyle de oldu. Basında yer alan iddialar gerçeği yansıtmıyor," dedi.

Savcı Koca, olayın ardından sosyal medyada ve basında çıkan haberlerin kendisini şok ettiğini belirterek, "Şok halindeyim. Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim. Sadece sinirle bazı söylemlerde bulundum," ifadelerini kullandı.

Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yayılan videoda da gözüküyor. Dışarıya çıkınca orada önlüklü beyefendi vardı ona sitem ettim 20-30 saniye konuştuk. Daha sonra o da üzerime yürümeye başladı. Zaten benim tavırlarımdan belli bir şeyden anlatmaya çalışır şekilde el kol hareketi yapıyorum. Hiçbir şekilde hakaret etmedim. Kasadakilere dedim sadece savcıyım diye. Dışarıdaki adama savcıyım da demedim O da üzerime yürümeye başladı sonra arbede çıktı ve kendi nereden geldiğini dahi görmedim bir şekilde sağdan kulağıma yumruk yedim. Arkaya doğru sendeledim. Bu sefer de kayınvalidem ve 9.5 aylık çocuğum, 1,5 metreden yere düştü. Bu zamana kadar fotoğrafını WhatsApp durumunda bile yayınlamadığım çocuğumun fotoğrafını şimdi maalesef mağduriyetimin giderilmesi adına her yere yaymak zorunda kaldım. Elimi kaldırdım ne yapıyorsunuz diye yakındım hemen jandarmayı aradım. 'Bizi darp ediyorlar' dedim. O esnada 20 dakikaya yakın başka bir dükkanda da mahsur kaldım. '9 aylık bebeğe bunu yapmaya utanmıyor musunuz' diye söylendim."

Bakmadan Geçme