• Haberler
  • Memur
  • Eski AK Parti vekili rektör Ünüvar ile BBP lideri Destici'nin kızlarına TBMM'de 100 bin TL maaşlı iş

Eski AK Parti vekili rektör Ünüvar ile BBP lideri Destici'nin kızlarına TBMM'de 100 bin TL maaşlı iş

AKP'li eski vekil Necdet Ünüvar ve BBP lideri Mustafa Destici'nin kızları, TBMM'de yüksek maaşlarla işe alındı. Bu atamalar, nepotizm tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

AK Parti'li eski milletvekillerinden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP lideri Mustafa Destici'nin kızlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) işe alındığı ortaya çıktı. Bu gelişme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Sözcü gazetesinin haberinin detayları şöyle:

Ünüvar'ın Kızı Münevver Şeyma Solmazgül

 Necdet Ünüvar'ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül, TBMM'de kadroya alındı. Solmazgül'ün atanabilmesi için Meclis Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Arif Erdal’ın görevden alındığı iddia ediliyor. Münevver Solmazgül'ün maaşının ise 100 bin TL olduğu belirtildi.

Alaattin Ünüvar'ın Devlet Kariyeri

Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar da 2013 yılında üniversite mezunu olduktan kısa bir süre sonra dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından devlette kadro aldı. Alaattin Ünüvar, memuriyet sınavına girmeden 25 yaşında bu pozisyona atanmış ve şu anda Ticaret Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

BBP Lideri Mustafa Destici'nin Kızı

Cumhur İttifakı'nın destekçisi olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin kızı Özgül Hilal Destici de TBMM'de kadroya alındı. Özgül Hilal Destici, Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda 'programcı' kadrosunda görev yapmaya başladı.

Nepotizm Tartışmaları

Bu atamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki nepotizm eleştirilerini yeniden gündeme getirdi. Erdoğan, "Bir göreve seçilmiş olmak kimseye orayı bir akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez" demişti.

 

Bakmadan Geçme