• Haberler
  • Memur
  • Eski Bağlar Belediye Başkanı'na rüşvet davasında 3 Yıl 9 ay hapis

Eski Bağlar Belediye Başkanı'na rüşvet davasında 3 Yıl 9 ay hapis

Eski Başkan Hüseyin Beyoğlu ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli Fırat Kılıç, rüşvet soruşturması kapsamında yargılandıkları davada 'icbar suretiyle irtikap' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Diyarbakır’da eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli Fırat Kılıç, rüşvet soruşturması kapsamında yargılandıkları davada ‘icbar suretiyle irtikap’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Rüşvet soruşturması, iş insanı N.B.'nin Fırat Kılıç’ın kendisinden işini yapması karşılığında rüşvet talep ettiğini belirtmesi üzerine başlatıldı. N.B., geçen yıl ekim ayında polise başvurdu ve bu şikayet üzerine polis, düzenlediği operasyonla Kılıç'ı iş insanından rüşvet paralarını alırken yakaladı. Olayın ardından Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı S.A. da gözaltına alındı. Şüpheliler, 2 Kasım’da çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Hüseyin Beyoğlu, S.A. ve Fırat Kılıç hakkında hazırlanan iddianamede, TCK'nın 'irtikap' suçunu düzenleyen 250’nci maddesi uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İlk duruşma 8 Mayıs'ta yapıldı ve mahkeme, S.A.’nın adli kontrolle tahliyesine, Fırat Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına, Hüseyin Beyoğlu’nun ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağına devam edilmesine karar verdi. 

12 Temmuz’da, Beyoğlu ile birlikte eski belediye çalışanlarının adreslerine yapılan operasyonda dijital materyaller, döviz, altın ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Beyoğlu ve 14 kişi gözaltına alındı, ancak işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.

17 Temmuz’da görülen ikinci duruşmada, Fırat Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına, Hüseyin Beyoğlu ile ilgili olarak da yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Beyoğlu, adliyeye gelerek teslim oldu ve mahkemede tutuklandı.

Bugün yapılan karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Hüseyin Beyoğlu ve Fırat Kılıç, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı S.A. ise eyleminin sabit olmaması nedeniyle beraat etti. Mahkeme, Beyoğlu ve Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu gelişmeler, Diyarbakır’da kamu yönetimi ve yerel yönetim uygulamalarında karşılaşılan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının toplumda yarattığı rahatsızlığı bir kez daha gündeme getirmiş oldu. 

 

Bakmadan Geçme