Eski bakan Çelik'ten seçim eleştirisi

31 Mart yerel seçimlerinden ikinci olarak CHP'nin gerisinde tamamlayan AK Parti içerisindeki özeleştiri ve muhasebe süreci devam ediyor. 

 içerisinde farklı görüşlerin dile getirilmesi sürüyor. Eski Devlet ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı, Artvin Milletvekili Faruk Çelik de seçim sonuçlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Aday olabilmek için her yolu mubah görenler..."

Çelik, seçimlerde başarısız olan adaylar hakkında sert eleştirilerde bulunarak, "Aday olabilmek için her yolu mubah görenler, seçimlerde yaşanan mağlubiyeti 'kişisel sorumluluktan kaçarak' ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar." ifadesini kullandı.

Eski Bakan Çelik, yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığın sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlanmasının, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçınmak anlamına geldiğini ifade etti.

Çelik ayrıca "Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmezden gelmek, gerçekleri kabullenmemek anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Faruk Çelik kimdir?

1956 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya gelen Faruk Çelik, Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahiptir. Eğitim hayatını Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamladıktan sonra, Yıldız Üniversitesi ve Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde işletme eğitimi aldı.

Çelik'in kariyeri, 1980 yılında Kocaeli Ticaret Lisesi'nde öğretmenlik yapmasıyla başladı. Ancak kısa bir süre sonra ticarete atılarak, Bursa'da yerel bir gazetenin imtiyaz sahipliğini üstlendi. Siyasi kariyerine Refah Partisi'nde il başkanlığı göreviyle devam eden Çelik, daha sonra Fazilet Partisi'nde genel başkan yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu.

21'inci dönemde Bursa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Çelik, bu dönemde İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyelikleri yapmıştır. 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk delegasyonu üyeliği ve Dışişleri Komisyonu sözcülüğü gibi kritik görevlere atanmıştır. Aynı dönemde Türkiye-Yunanistan parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaparak dikkatleri üzerine çekti.

2009 yılında AK Parti'nin Kurucular Kurulu üyeliğine seçilen Çelik, seçim işleri koordinasyon başkanlığı görevini üstlendikten sonra ilk dönem AK Parti Grup Başkanvekilliği yapmıştır. 22'nci, 23'üncü, 24'üncü ve 26'ncı dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Çelik, 2002-2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yapmış, 60, 61 ve 62'nci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenmiştir. 64'üncü hükümette ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilmiştir.

Son olarak, Çelik'in siyasi kariyeri boyunca yaptığı önemli görevler arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Seçim İşleri Koordinasyon Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Yunanistan parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi pozisyonlar bulunmaktadır.

 

Bakmadan Geçme