• Haberler
  • Sınav
  • Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu LGS'de birinci oldu

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu LGS'de birinci oldu

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu Ahmet Akif, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Kaya, bu sevinci sosyal medya platformu üzerinden duyurarak, oğluyla birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Paylaşımında, "Oğlum Ahmet Akif, LGS'de Türkiye birincisi oldu. Bu gurur verici başarıyı bize yaşatan değerli oğluma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler her zaman evlatlarımızın yanındayız ve onların başarılarını gururla kutluyoruz. Tüm gençlerimize sağlık, huzur ve emeklerinin karşılığını alacakları bir gelecek diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezi bir sınav olan LGS, bu yıl 2 Haziran'da gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin katıldığı sınavda, Ahmet Akif 500 tam puan alarak Türkiye birincisi unvanını elde etti. Sınavda yer alan öğrencilerin yüzde 95,61'i sınavın ilk oturumunda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil derslerinden toplam 50 soru cevapladı; ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru cevapladı.

LGS kapsamında öğrenciler, merkezi sınav puanlarına göre Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye yerleştirilecek. Bu yerleştirmeler, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda 22 Temmuz'da açıklanacak.

Bakmadan Geçme