Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve aynı zamanda Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, evinde ölü olarak bulundu.

  • 79

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve aynı zamanda Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, kızı tarafından evinde ölü olarak bulundu.

Bir zamanlar Trabzonspor Kulübü'nün de başkanlığını yapan Yılmaz, Beşiktaş'ta bulunan evinde belirlenemeyen bir sebeple yaşamını yitirdi.

İlk incelemelerde, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durumun olmadığı belirlendi.

Trabzonspor Kulübü Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.

Mesajda şunlar kaydedildi:

"Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. 
Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun."

Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?


Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde Trabzon'un Of ilçesine bağlı Gülderen köyünde doğdu.

1 lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık başarısına imza attığı Trabzonspor Kulübü Başkanlığı döneminden sonra siyasi hayata atıldı..

1991-1995 yılları arasında Doğru Yol Parti (DYP) Trabzon milletvekili olan Yılmaz, 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Halen Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında farklı zaman dilimlerinde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yapmıştır.

Ayrıca medya sektöründe de faaliyet gösteren Yılmaz'ın, internet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı ile Trabzon merkezli Zigana TV ve Zigana FM gibi radyo kanalları da bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme