• Haberler
  • Memur
  • Eski başkan hakkında zimmet ve imarda usulsüzlük iddiasıyla fezleke

Eski başkan hakkında zimmet ve imarda usulsüzlük iddiasıyla fezleke

Söğüt'te eski MHP'li Belediye Başkanı İsmet Sever hakkında zimmet ve imarda usulsüzlük iddiaları nedeniyle fezleke hazırlandı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinin eski MHP’li Belediye Başkanı İsmet Sever’in usulsüz uygulamaları gündemde. Sever hakkında yapılan suç duyurularının ardından, Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zimmet ve imarda usulsüzlük iddialarıyla iki farklı fezleke hazırlandığı öğrenildi.

Söz konusu fezlekede, imar talebiyle başvuranlardan usulsüz taleplerde bulunduğu öne sürülen Sever’in, E.Ü. isimli bir şahısla ilgili iddiaları yer aldı. E.Ü., Söğüt ilçesi Kayhan Mahallesi'nde bulunan taşınmazının imara açılması için kendisinden bir adet TIR bağışlamasını istediğini, ancak bu talebi yerine getirmediği için arazisinin Millet Bahçesi alanı olarak ilan edildiğini ifade etti. E.Ü, bu durum sonucunda hak kaybına uğradığını belirtti. Fezlekede, imar konusundaki görüşmelerin tanıklar tarafından doğrulandığı, ancak TIR bağışıyla ilgili iddiaların tanık ifadelerinde yer almadığı belirtildi.

Soruşturmanın genişlemesiyle birlikte M.Ç., M.A.Ç., E.K., H.K., O.K., O.P. ve A.Y. gibi diğer mağdurlar da dosyaya katıldı. Fezlekede, mağdur beyanlarının benzer olduğu ve itibar edilebilir nitelikte olduğu kaydedildi. Sever’in imara açılma talepleri için 1.5 milyon TL’lik bir ödeme talep ettiği, bunun 600 milyon TL’sinin kendisine verilmesi gerektiği yönünde ifadeler yer aldı.

İsmet Sever, kendisine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti. E.Ü.’nün arazisinin imara açılması talebinin Meclis’te kabul oyu aldığını ancak daha sonra reddedildiğini belirtti. Sever, aleyhine ifade veren kişilerin kendisine husumet beslediğini ve siyasi bir operasyon yapıldığını iddia etti.

Bir diğer fezlekede ise Sever’in belediye ihalelerinde usulsüzlük yaptığı ve kendi evinin yapımında belediyeye ait işçi ve araçları kullandığı iddiaları yer aldı. Ayrıca, Güneş Enerji Santrali projesi kapsamında kesilen ağaçların izinsiz olarak Küre’deki villasına götürüldüğü belirtildi. Fezlekede, Sever’in eylemlerinin zimmet suçunu oluşturduğu ifade edildi.

 

Bakmadan Geçme