• Haberler
  • Memur
  • Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için MASAK'tan rapor istendi

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için MASAK'tan rapor istendi

Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun malvarlıkları ve usulsüzlükleri, MASAK'ın detaylı raporu ile incelenecek. 6 müfettiş, Beyoğlu'nun son 5 yılındaki mali hareketlerini ve suç gelirlerini mercek altına alacak.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi eski AK Parti’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun usulsüzlükleriyle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Beyoğlu, 5,5 milyon lira rüşvet talebi nedeniyle yargılandığı davada geçtiğimiz hafta tutuklanmış ve hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararları kaldırılmıştı.

Hakkında yürütülen soruşturmada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu ve MASAK’tan alınacak detaylı rapor, Beyoğlu’nun son beş yıldaki malvarlıklarının suç gelirleriyle aklanıp aklanmadığını araştıracak. MASAK, Beyoğlu’nun malvarlıklarının suç gelirleriyle elde edildiği tespit ederse, bu taşınmazlar Hazine’ye devredilecek. Ayrıca, Beyoğlu'nun araç kiralama, haşere ilaçlama ve asfalt ihaleleri gibi birçok ihale evrakı da incelenecek. 

İçişleri Bakanlığı, Beyoğlu’nun rüşvet ve usulsüzlüklerine dair idari soruşturma yapmak üzere 6 müfettiş görevlendirirken, müfettişler belediyenin gelir-gider tablosu, mali bütçe durumu ve ihale süreçlerini de detaylı şekilde inceleyecek. 

Hüseyin Beyoğlu'nun, belediye başkanlığı sıfatını kötüye kullanarak kamu kaynaklarını zarara uğrattığı ve maddi menfaat sağladığı iddiaları üzerine, belediye dönemindeki daire başkanları ve şube müdürlerinin de ifadelerine başvurulacak. Ayrıca, Beyoğlu’nun yurtdışına kaçma ihtimali nedeniyle Yeşil pasaportları iptal edilmiş ve tüm sınır kapılarına bildirim yapılmıştı.

Bakmadan Geçme