• Haberler
  • Memur
  • Eski Memur-Sen Genel Başkanı Yetik için aranan kan nihayet bulundu

Eski Memur-Sen Genel Başkanı Yetik için aranan kan nihayet bulundu

Bugün 1 milyonu aşkın üyesi bulunan Memur-Sen'in 2000 yılında genel başkanlığını yapan Zübeyir Yetik'in hayati derecede ameliyatı kan bulunamadığı için ikinci kez ertelenmişti. MEMUR5.COM bu durumu gün içinde haberleştirdi. Çok geçmeden 'kan bulundu' haberi geldi.

MEMUR5.COM bugün, "Ne hallere kaldık!" dedirten bir habere imza attı.

Bugün 1 milyonu aşkın üyesi bulunan Memur-Sen'in 2000 yılında genel başkanlığını yapan Zübeyir Yetik'in hayati derecedeki ameliyatı, kan bulunamadığı için ikinci kez ertelenmişti. MEMUR5.COM bu durumu gün içinde haberleştirdi.

MEMUR5.COM'un haberinden, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere mevcut ve eski sendika yöneticilerinin çoğu anında haberdar oldu.

Haberin yayımlanmasının ardından "Aranan kan bulundu" bilgisi geldi.

Yetik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni gelişmeyi şöyle duyurdu.

 "Hamdolsun KAN Bulundu.. Telaş etmeyiniz" 

MEMUR5.COM gelişmeleri izlemeye devam edecek.

 

MEMUR5.COM'un ilk haberinde şu satırlara yer verilmişti:

1 milyon üyeli sendikanın başkanıydı, bugün ameliyat olacak kan bulamıyor

Adı Zübeyir Yetik... 83 yaşında... Yazar, emekli bürokrat... Bugünlerde hayati bir ameliyata girecek... Ancak bugün 1 milyonu aşkın üyesi olan Memur-Sen Konfederasyonu'nun bir dönem genel başkanlığını yapmış olmasına rağmen bugün ameliyat olacak kan bulamıyor. Bu nedenle ameliyatı ikinci kez ertelendi.

Yetik, kan arayışını sosyal medya hesabından paylaştı.

Zübeyir Yetik'in paylaşımı şöyle:

"KAN ARIYORUM!!!

Kan bulunamadığındanameliyatım İKİNCi KEZ ertelendi... Rh+ B grubundan (B grubu Rh pozitif) kan bağışlayacak bir hayırsever arıyorum.. Tlf'um: 0532 364 8503"

Zübeyir Yetik, 2000 yılında Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan’ın ölümü üzerine Memur-Sen Konfederasyonunun genel başkanlığına seçildi. Sendikacılık yaşamı 2001 yılının ortalarına kadar sürdü.

Bugün hayatta kalma mücadelesi veren Yetik'in bir zamanlar genel başkanlığını yaptığı Memur-Sen'in 1 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Ve Yetik, böyle güçlü insan kaynağına sahip sendika ailesinin eski lideri olmasına rağmen kritik ameliyatı için ikinci kez kan bulamıyor. Olayın bir başka dramatik boyut şu: Yetik, bir dönem Türkiye'nin bir nevi "kan bankası" niteliğindeki Kızılay'da da yöneticilik yapmıştı.

..Ve kan bulamadığı için Yetik'in ameliyatı ikinci kez ertelendi.

MEMUR5.COM editörü, durumu okurların takdirlerine bırakıyor.

 

Bakmadan Geçme