• Haberler
  • Memur
  • Eski ve yeni bakan arasında 20 milyonluk Audi A8 kavgası

Eski ve yeni bakan arasında 20 milyonluk Audi A8 kavgası

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda eski ve yeni bakanlar arasında büyük bir makam aracı krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda eski ve yeni bakanlar arasında büyük bir makam aracı krizi yaşandığı ortaya çıktı. Krizin başrolünde, eski Bakan Vahit Kirişçi'nin görev süresi bitiminde kullandığı 20 milyon lira değerindeki Audi A8 Lounge model makam aracı yer alıyor. AK Parti iktidarı döneminde, eski bakanlara devlet bütçesinden makam aracı tahsis edilmesi geleneği sürerken, Kirişçi'nin, bakanlıktaki görevinden ayrılırken, bu makam aracını alıp götürdüğü iddia ediliyor. Bu durum, yeni Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile aralarında bir gerilime yol açtı.

Skandalı tarimdanhaber.com editörü gazeteci Sadettin İnan ortaya çıkardı.

İnan, “Normalde, bu makam aracını yeni bakan İbrahim Yumaklı kullanması gerekirken, Kirişçi’nin kanunen hiçbir hakkı olmamasına rağmen makam aracına el koyduğu için Yumaklı’ya da aynı modelde başka bir makam aracı kiralanmak zorunda kalınıyor!” ifadelerine yer verdi. Bakan Yumaklı ve ekibi, aracın geri alınması için çeşitli planlar yapmaya başladı.

İddialara göre, eski bakan Kirişçi’ye ait Audi A8 Long model makam aracının bakım zamanı geldiği gerekçesiyle alındığı ve bakanlıkta bir yere saklandığı öne sürüldü. Ancak, bir süre sonra Kirişçi’ye gönderilen Passat marka araç, Audi A8’in yerine verilince, Kirişçi’nin aracı geri almak için girişimlerde bulunduğu belirtildi. Hangi servis bayisinde olduğu bulunamayan Audi A8’in, daha sonra gizlendiği ve Kirişçi’ye geri verildiği iddia ediliyor.

Sadettin İnan, Yumaklı'nın makam aracını geri almak için gösterdiği çabayı eleştirerek, “İbrahim Yumaklı’nın makam aracını almak için böyle bir yola başvurması, kamu malına sahip çıkamaması gerçekten düşündürücü!” dedi. Ayrıca, İnan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuya dair tasarruf tedbirleri kapsamında herhangi bir işlem yapıp yapamayacağı sorusunu gündeme getirdi. “Bekleyip göreceğiz” diye ekledi. 

Bakanlıktaki makam aracı tartışmaları, kamuoyunun da dikkatini çekti. Krizin çözülüp çözülemeyeceği ise zamanla netlik kazanacak.

Bakmadan Geçme