• Haberler
  • Aktüel
  • Esnaf ve sanatkârın ürettiği mal ve hizmetlerin tarifesine ilişkin yönetmelikte değişiklik

Esnaf ve sanatkârın ürettiği mal ve hizmetlerin tarifesine ilişkin yönetmelikte değişiklik

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gitti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), esnaf ve sanatkarların ürettiği mal ve hizmetlerin fiyatlarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile ilgili detaylar haberimizde.

Yayınlanan yönetmelikle, 14 Şubat 2008 tarihli ve 26787 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik"in 5. maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesinde değişiklik yapılarak, aynı fıkraya ek bir cümle eklendi.

Yeni eklenen hükümlerde, özellikle simit ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde tanımlanan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifelerin belirlenmesi sürecine odaklanıldı. Bu tarifelerin belirlenmesi için ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirme yapılacak ve sonrasında ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığı'nın onayı alınacak. Ayrıca, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda ise Birlik, yeni tarife talebini gerekçeleriyle birlikte Bakanlığın yeniden görüşüne sunacak ve sonrasında onay alınacak.

Yönetmelik, yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Bakmadan Geçme