• Haberler
  • Aktüel
  • Eyalet imamı, hakim ve polisler Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Eyalet imamı, hakim ve polisler Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Marmaris açıklarında, lüks tekne ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 11 FETÖ mensubu ve 4 tekne görevlisi yakalandı.

Marmaris açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 11 FETÖ terör örgütü mensubu ile 4 tekne görevlisi yakalandı.

Sabah gazetesinden Hayrettin Şaşmaz ve Mikail Zeybek'in haberine göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, FETÖ üyesi 9 şüpheli ve 4 organizatör, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Marmaris Kom Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin yasa dışı yollarla ülke dışına çıkacaklarını belirledi. Teknik ve fiziki takibe alınan şüpheliler, yat limanında buluşarak kendilerini bekleyen lüks tekneye bindi. Winter Blue isimli tekne, uluslararası sularda ilerlerken Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı tarafından durduruldu. Marmaris Kadırga Koyu açıklarında durdurulan teknede, 11'i yetişkin, 3'ü çocuk ve 4'ü tekne görevlisi olmak üzere toplam 18 kişi yakalandı.

Yakalanan şüpheliler arasında, çeşitli şehirlerde görevden alınan hakimler ve polis memurları da yer aldı. İzmir'deki sivil yapılanmada "Bozyaka Eyaleti Büyük Bölge İmamı" olarak faaliyet gösterdiği belirlenen Mehmet A., ve diğer şüpheliler de gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hakim Bilal Ö., Samet A., Emre Z., Sevde Nur B., ihraç komiser Kazım B., ihraç emniyet amiri Ümit B., ve eyalet imamı Mehmet A. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol ve ev hapsi ile serbest bırakıldı. Göçmen kaçakçılığına karışan 4 şüpheli de tutuklandı.

 

Bakmadan Geçme