F-16 tedariki İçin Sözleşmeler İmzalandı

F-16 savaş uçaklarının tedariki konusunda sözleşmelerin imzalandığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), F-16 savaş uçaklarının tedariki konusunda sözleşmelerin imzalandığını açıkladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) savunma ve güvenlik stratejisi çerçevesinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2024 yılı başından bu yana Irak'ta 531, Suriye'de ise 650 olmak üzere toplamda 1181 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hudut güvenliğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Aktürk, sınır güvenliğinin Cumhuriyet tarihinin en etkin tedbirleriyle sağlandığını vurguladı. 2024 yılı içinde yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 59 bin 636 kişinin engellendiğini ve bu süreçte yaklaşık 39 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade etti.

Bölgesel ve küresel barışa katkı kapsamında Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde yapılan ziyaretlerin önemine değinen Aktürk, Gazze'deki ateşkesin sağlanması için uluslararası kararlara uyulması çağrısında bulundu.

Aktürk, savunma sanayisindeki gelişmeleri de aktardı. Gölcük Tersanesi'nde inşa edilen TCG Muratreis denizaltısının yüzer havuza çekildiğini ve Cumhuriyet tarihinin ilk obüs ihracatı olacak BORAN'ın sevkiyat öncesi testlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti. Ayrıca, ASFAT tarafından üretilen 46 adet "Vuran" aracının Gürcistan'a ihraç edildiğini ve Malezya ile teknik ve lojistik hizmetlere ilişkin işbirliği anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Son olarak, personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 25 bin uzman erbaş alımı için başvuruların devam ettiğini ve Milli Savunma Üniversitesi'nin 2024 yılı askeri öğrenci temini seçim aşaması faaliyetlerinin 26 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Bakmadan Geçme