• Haberler
  • Memur
  • Fahri Kur'an kursu öğreticilerine verilen kadro sözü ne zaman tutulacak?

Fahri Kur'an kursu öğreticilerine verilen kadro sözü ne zaman tutulacak?

DEVA Milletvekili İrfan Karatutlu, 2018'de fahri Kur'an kursu öğreticilerine verilen kadro sözünün ne zaman yerine getirileceğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sordu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Milletvekili İrfan Karatutlu, fahri Kur'an kursu öğreticilerine 2018 yılında verilen kadro sözünün ne zaman yerine getirileceğine dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Karatutlu, fahri öğreticilerin uzun yıllardır kadro beklediğini ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Karatutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan fahri öğreticilerin sigorta primlerinin yetersiz yatırılmasından dolayı emeklilik haklarının tehlikede olduğunu ve bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 2018’de Cumhur İttifakı tarafından verilen kadro sözünün neden yerine getirilmediğini sordu. Önergede, diğer sözleşmeli personelin kadroya alınmasına rağmen fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kapsam dışında bırakılmasının adil olmadığını dile getirdi. 

Karatutlu, ilgili makamlardan, fahri öğreticilerin kadro ve özlük haklarıyla ilgili sorunun çözülmesini talep etti. Bu konuda bir çalışma olup olmadığının da açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Bakmadan Geçme