FETÖ'cü eski emniyet müdürü tutuklandı
FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ByLock kullandığı tespit edilen eski emniyet müdürü Osman Şamil Kaya, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski 3. sınıf emniyet müdürü Osman Şamil Kaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun koordinesinde FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlarda önemli bir adım daha atıldı. Darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü Osman Şamil Kaya, Ankara'nın Çankaya ilçesinde örgütün hücre evine düzenlenen operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Osman Şamil Kaya'nın adına kayıtlı dört farklı hat üzerinden FETÖ'nün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı tespit edildi. İncelemeler sonucunda, Kaya'nın örgütsel yazışmalar gerçekleştirdiği ve örgüte bağlılığının en üst seviyede değerlendirilen "A5" kategorisinde bulunduğu belirlendi.
Kaya'nın, FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle irtibat halinde olduğu ve örgütün şantaj kasetlerini saklamakla görevlendirildiği de ortaya çıktı. Ayrıca, darbe girişiminin Ankara ayağında görev aldığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak kritik bir pozisyonda bulunduğu kaydedildi.
FETÖ’nün tepe yöneticileriyle bağlantıları tespit edilen Kaya hakkında, örgütsel toplantılara katıldığı yönünde tanık beyanlarının da bulunduğu ifade edildi. Tanıkların, Kaya'nın örgütün emir ve talimatlarını eksiksiz yerine getirdiğini belirttiği aktarıldı.
Bakmadan Geçme





