Flaş... Kabinede 2 bakan değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu getirildi.

Kabinede günlerdir dillendirilen geniş değişiklik bu gece yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu atandı.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları, Resmi Gazete'ede yayımlandı.

Buna göre, akşam saatlerinde görevden sağlık nedenleri dolayısıyla affını istediğini açıklayan Mehmet Özhaseki görevden alındı. Özhaseki'den boşalan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atandı. Kurum ve Özhaseki halef-seleftiler. Özhaseki görevi yine Kurum'dan devralmıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kurum, seçimi CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na açık ara ile kaybetmişti.

Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığına İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu atandı. Memişoğlu, 8 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapıyordu.

Özhaseki'nin sağlık sorunları dolayısıyla görevden affını isteyeceği son dönemde Ankara kulislerinde dile getiriliyordu.

Birkaç haftadır da Koca'nın görevden alınacağı kulisleride konuşuluyordu. Fahrettin Koca'nın Erdoğan ile arasının limoni olduğu belirtiliyordu. MEMUR5.COM yazarı Meçhul Gazeteci, Koca'nın görevden alınacağını geçen hafta duyurmuştu.

Bakmadan Geçme