• Haberler
  • Aktüel
  • Gençler Türkiye'de yaşamak istemiyor: Yüzde 43'ünün ruh hali 'bıkkın'

Gençler Türkiye'de yaşamak istemiyor: Yüzde 43'ünün ruh hali 'bıkkın'

Türkiye'de gençlerin yüzde 43'ü ruh hallerini 'bıkkın' olarak tanımlıyor, ekonomik kriz ve sosyal koşullar nedeniyle ülkede yaşama isteği azalıyor.

Son Ipsos Türkiye araştırmasına göre, Türkiye'deki gençler ekonomik ve sosyal koşullardan dolayı büyük bir umutsuzluk içinde. Araştırma, 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 43'ünün ruh halini "bıkkın" olarak tanımladığını ortaya koyuyor. Gençler arasında ülkede yaşama isteği giderek azalırken, her 4 gençten 1'i Türkiye'de yaşamak istemediğini ifade ediyor. 

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 56'sı gelecekte ekonomik durumun daha da kötüleşeceğini öngörüyor. Ekonomik kriz nedeniyle gençlerin büyük çoğunluğu, sosyal aktivitelere ayıracak parası olmadığını belirtiyor. Maaşlarının önemli bir kısmını kira olarak ödeyen gençlerin oranı yükselirken, bu durum gençlerin sosyal hayatlarını da olumsuz etkiliyor.

Ipsos Türkiye CEO'su Sidar Gedik, araştırma sonuçlarını değerlendirirken, gençlerin milli değerler ve aidiyet duygularında bir kırılma yaşadığını ve yurt dışında çalışma isteğinin arttığını vurguladı. Gençler arasında Türkiye'nin ekonomik durumunu olumsuz bulanların oranının yüksek olduğu da belirtildi.

Gençlerin umutsuzluğu ve ekonomik koşullardaki zorluklar, Türkiye'de yaşama isteğini azaltırken, yurt dışında çalışma isteğini artırıyor.

Bakmadan Geçme