• Haberler
  • Aktüel
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları başladı

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvurularının alınmasına başlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvurularını almaya başladı. Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, burs/kredi başvurularının ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, mevcut ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları için geçerli olduğunu bildirdi. Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden alınacak.

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre değerlendirileceği için, öğrencilerin okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor. Bilgilerinde hata tespit eden öğrencilerin, üniversitelerinin öğrenci işleriyle görüşerek düzeltme yapmaları gerekiyor. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yanlış beyan veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel durumları olan öğrenciler, başvuru sırasında belge göndermeyecek. Bu öğrencilerin bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek. Ayrıca, başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren "ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK" hatlarından yardım talep edebilecek. Başvuruların doğru bir şekilde yapılması, maddi destekten yararlanmak için kritik öneme sahip.

Bakmadan Geçme