Göç İdaresi Başkanlığı'ndan idari gözetim personeli alımı

Göç İdaresi Başkanlığı, geri gönderme merkezlerinde çalıştırmak üzere 'İdari Gözetim Personeli' alımı için sözleşmeli personel esaslarında değişiklik yaptı.

Göç İdaresi Başkanlığı, geri gönderme merkezlerinde "İdari Gözetim Personeli" unvanıyla personel alımı yapmak üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda 4 Ekim 2024 tarihi itibarıyla değişiklik gerçekleştirdi. Yeni düzenlemeye göre, en az lise veya dengi okul mezunu olan ve başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış adaylar, belirlenen boy ve kilo koşullarını sağlamak ve ilgili idarenin sağlık şartlarını yerine getirmek kaydıyla İdari Gözetim Personeli olabilecek.

Adayların KPSS puanı esas alınarak, her pozisyon için en yüksek üç katı puana sahip olanlar yazılı ve/veya sözlü sınavla değerlendirilecek. 

Esaslarda yapılan değişiklikle, İdari Gözetim Personeli alımına dair usul ve esaslar belirlendi. Ayrıca, alım için gerekli nitelikler arasında, "Geri Gönderme Merkezlerinde çalıştırılmak üzere, en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartıyla, son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, sınav ilanında belirlenen boy ve kilo koşullarını sağlamak ve ilgili idare tarafından belirlenen sağlık şartlarını sağlamak" yer aldı.

Yeni düzenlemenin, sözleşmeli personel çalıştırılmasına yönelik hukuki alt yapı oluşturma amacı taşıdığı belirtildi. Bu esaslar, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdi ve Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek.

Bakmadan Geçme