• Haberler
  • Memur
  • Göç İdaresi Kayseri'deki Suriyeli ailenin başka kente nakledildiğini duyurdu

Göç İdaresi Kayseri'deki Suriyeli ailenin başka kente nakledildiğini duyurdu

Kayseri'deki saldırı sonrası Suriyeli ailenin sınır dışı edileceği iddiaları yalanlandı aile güvenlik gerekçesiyle başka bir ile nakledildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de saldırıya uğrayan ve şikayetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Göç İdaresi, söz konusu ailenin kaydının güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alındığını duyurdu.

Saldırı ve Sonrasında Yaşananlar

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kayseri Selçuklu Mahallesi'nde 1 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen olayda, sokaktan geçen Türk vatandaşı şahıslar ile evinin balkonunda bulunan 15 yaşındaki Suriyeli genç arasında sözlü tartışma yaşandığı belirtildi. Tartışmanın ardından, Türk vatandaşı şahıslar, kendilerine hakaret edildiği iddiasıyla 5 Temmuz 2024 tarihinde Suriyeli gençten şikayetçi oldu.

Nakil ve Güvenlik Tedbirleri

Açıklamada, "Şikayet üzerine hakkında adli işlem başlatılan Suriyeli genç ve ailesinin kaydı, olayların büyümesini önlemek ve güvenlik gerekçesiyle kendi talepleri doğrultusunda başka bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

Bakmadan Geçme