• Haberler
  • İşçi
  • GSS prim borcu için devletin eli dar gelirlinin gırtlağında

GSS prim borcu için devletin eli dar gelirlinin gırtlağında

İşverenlere milyar dolarlık vergi affı getirilirken, işsiz gençlerden ayda 600 TL prim talep edilmesi büyük tepki topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, hükümetin işsiz ve dar gelirli vatandaşlardan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını tahsil etme politikalarını sert bir dille eleştirdi. 

Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, “Patronların milyarlarca liralık borcunu affedip dar gelirliden, çaresizlerden ve işsizlerden prim borcu tahsil etmeye çalışmak, aç kal ama yine de öde demektir. Bu, adaletsizlikten başka bir şey değildir!” dedi. Sosyal devlet anlayışının, tüm vatandaşların temel hak ve ihtiyaçlarını eşitlikçi bir biçimde karşılaması gerektiğine vurgu yapan Taşcıer, mevcut uygulamaların bu anlayıştan uzaklaştığını belirtti.

Ayrıca, hükümetin işsizlik ve ekonomik zorluklar altında ezilen vatandaşlara ek yük getirdiğini ifade eden Taşcıer, “Yurttaşlara gönderilen borç tebligatlarıyla kötü yönetimin faturası yine yoksul ve darda olan milyonlara kesilmektedir” dedi. Hükümetin sosyal devlet ilkesini terk ederek, vatandaşları daha fazla borçlandırdığını savunan Taşcıer, “Bu politika, vatandaşlarımızı daha da fakirleştiren, sosyal adaleti zedeleyen bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

Taşcıer, sosyal devlet anlayışını benimsemiş bir hükümetin önceliğinin, işsiz, dar gelirli ve dezavantajlı kesimleri korumak olması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme