• Haberler
  • Memur
  • Hakim ve Savcı Yardımcılığı mülakat sonuçları açıklandı

Hakim ve Savcı Yardımcılığı mülakat sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Hakim ve Savcı Yardımcılığı mülakat sonuçları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklandı. Adaylar, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde deneyim kazanacaklar.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Hakim ve Savcı Yardımcılığı yazılı sınavının ardından yapılan mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Söz konusu sınavda başarılı olan adaylar arasından 1.000 hakim ve savcı yardımcısı alımı için belirlenen süreç tamamlanmış oldu. Bakan Tunç, bu yeni alımla birlikte yargı hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması hedeflendiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hakim ve savcı yardımcılarının mesleğe kabul öncesinde 1 yıl sürecek bir eğitim programına tabi tutulacakları ve bu süreçte tecrübeli hâkim ve savcılarla usta çırak ilişkisi içinde çalışacakları vurgulandı. Bu eğitim sürecinin, adayların yargısal süreçlere daha sağlam bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacağı ifade edildi.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yeni hakim ve savcı yardımcılarının yargı sistemindeki önemli görevler üstleneceklerini ve adliyelerdeki süreçlere doğrudan katkıda bulunacaklarını belirtti. Adayların güncel vakalardan beslenen bir eğitim sürecinden geçeceklerini ve bu sayede yargının işleyişine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Hakim ve savcı yardımcılarının atanma süreciyle ilgili detaylar, adayların görevlerine başlamadan önce Adalet Akademisi'nde alacakları eğitimle şekillenecek. Bu yeni alımla birlikte, adaletin daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme