Hastane randevusu sorununa kalıcı çözüm yolda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemine dair yaşanan sorunları kökten çözmek için adımlar atmaya hazır olduklarını belirtti.

  • 74

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemine dair yaşanan sorunları kökten çözmek için adımlar atmaya hazır olduklarını bildirdi. Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MRHS) aksaklıkları ve sıkıntıları tüm detaylarıyla ele aldıklarını ifade etti.

Bakan Koca, sosyal medya hebından yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaların önemli sonuçlar doğurduğunu ve yakın zamanda adım atarak randevu sorununu kalıcı olarak çözeceklerini dile getirdi. Bu çözüm, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak nitelikte olacak.

Öncelikli olarak, iptal edilmeyen randevuların neden olduğu kullanılamayan kapasite sorununu ele aldıklarını belirten Koca, bu kapsamda gelen birinci randevunun iptal edilmemesi durumunda, aynı branşa yeni randevu alınabilmesi için 15 günlük bir bekleme süreci öngördüklerini aktardı. Ayrıca, randevusuna ikinci kez gelmeyen vatandaşların da tüm branşlardan 15 gün süreyle randevu alamayacaklarını açıkladı.

Son dakika iptalleri nedeniyle oluşabilecek kapasite boşluklarını önlemek amacıyla ise randevu iptal süresini, muayene gününden bir gün önce saat 23.59'a kadar sınırlandırdıklarını belirtti. İptal edilen randevuların yerine, muayene saatinden bir saat öncesine kadar yeni randevular verilebileceğini ifade etti. Bu sayede, daha fazla hastanın randevu alabilmesi ve mevcut kapasitenin daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi sağlanacak.

Bakmadan Geçme