• Haberler
  • Memur
  • Hatay'da sağlık krizi: Sadece bir hekim başvurdu

Hatay'da sağlık krizi: Sadece bir hekim başvurdu

Hatay'da deprem sonrası sağlık hizmetlerindeki sorunlar devam ederken, 26 boş birim için açılan aile hekimliği ek yerleştirme kurasına sadece bir hekim başvurdu. AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, bu durumu yeterli iyileşme adımlarının atılmamasına bağladı.

Depremin en çok zarar verdiği illerden biri olan Hatay’da, 26 boş birim bulunan aile hekimliği ek yerleştirme kurasına sadece bir hekim başvurdu.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, bu durumun deprem sonrası yeterli iyileşme adımlarının atılmamasından kaynaklandığını belirtti.

Kandemir, deprem sonrası aile sağlığı merkezlerinin ve aile hekimlerinin zor şartlarda çalışmaya devam ettiğini, sağlık çalışanlarının hem depremzedeler hem de sağlık hizmeti sunucuları olarak büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Bölgede görev yapan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının kazançlarının düşürülmesi, hasarlı binaların onarılmaması ve yetersiz teşvikler nedeniyle Hatay'da aile hekimliği cazibesini yitirdi. AHESEN Başkanı, Sağlık Bakanı’na seslenerek, şartların normalleşene kadar aile hekimliği çalışanlarının negatif performanslardan muaf tutulmasını ve deprem öncesi ödeme sistemine dönülmesini talep etti. Aksi halde, sağlık hizmetlerinde daha büyük sorunlar yaşanacağını ve bölgede görev yapan hekim sayısının daha da azalacağını vurguladı.

Bakmadan Geçme