• Haberler
  • Aktüel
  • Hayalet sınıf kuran özel okullara ciddi yaptırımlar yolda

Hayalet sınıf kuran özel okullara ciddi yaptırımlar yolda

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, özel okullarda 'hayalet sınıf' uygulamalarına karşı denetimleri sıkılaştıracaklarını ve tespit edilen kurumlara ağır yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Hayalet sınıf kuran özel okullara ciddi yaptırımlar yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, üniversiteye hazırlık sürecinde "hayalet sınıf" uyguladığı iddia edilen özel okullara yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağını açıkladı. Son dönemlerde sosyal medyada ve velilerden gelen ihbarlarla, 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık ve not garantisi veren özel okulların olduğu belirtilmişti.

İstanbul'da 392 özel Anadolu lisesi ve 64 özel fen lisesinin bulunduğunu belirten Yentür, bu okulları ve kursları hafta içinde 162 müfettişle çift taraflı denetim altına alacaklarını söyledi. "Bu tür uygulamalara asla müsaade edilmeyecek" diyen Yentür, 30 günü aşan devamsızlıkların öğrencileri sınıf tekrarına kalmaya zorlayacağını ifade etti.

Yentür, bu tür durumların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığını ve tespit edilen kurumlara en ağır idari ve mali cezaların uygulanacağını belirtti. Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Yentür, üniversite hazırlık sürecinde okul müfredatına devam etmenin önemine dikkat çekti.

Veliler ve öğrencilerin bu konuda dikkatli olmalarını isteyen Yentür, eğitim sürecine uygun davranmayan kurumlarla ilgili tüm idari işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Bakmadan Geçme