• Haberler
  • Sınav
  • Hayaller hakim ve savcılık gerçekler belediye zabıtası

Hayaller hakim ve savcılık gerçekler belediye zabıtası

Hukuk, siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler gibi prestijli fakültelerden mezun olanlar dahi iş bulmakta zorlanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 113 zabıta alımı için düzenlediği sınav, iş arayanlar için önemli bir fırsat sundu. 

Ankara’da 113 zabıta alımı için yapılan sınav, üniversite mezunları arasında büyük ilgi gördü. Hukuk, siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler gibi prestijli fakültelerden mezun olanlar dahi iş bulmakta zorlanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) zabıtalık sınavı, iş arayanlar için önemli bir fırsat sundu. 

Sınava başvuranların sayısı 4 binin üzerine çıktı. 3 Ekim’de başlayan başvurular, 11 Ekim’e kadar devam edecek. Adayların başvuruları, online platformdan veya Atatürk Spor Salonu’ndaki stantta bizzat yapılabiliyor. Toplamda 10 bin başvuru bekleniyor. 30 yaş sınırı olan adaylar, 18-24 Ekim tarihlerinde yazılı ve mülakat sınavına alınacak.

Başvuran adaylar, “Mesleğimizi yapamıyoruz, iş bulamıyoruz. Bakanlıklarda işe girebilmek için torpil gerekiyor. Gönlümüzdeki iş bu değil ama ekmek aslanın midesine indi” şeklinde ifade ettiler. Ramazan Kaplan, “İşsizlikten dolayı yaşanan sıkıntılar var. Böyle alımları gençleri daha da motive ediyor” dedi. Cem Yaman ise “Bu fırsatı sundukları için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, 133 yeni zabıta alımı yapacaklarını ve şu ana kadar 4 bin civarında başvuru alındığını belirtti. Kadın adaylar için 1.60 m, erkek adaylar için 1.67 m boy şartı aranırken, KPSS 2024'te en az 65 puan şartı da talep ediliyor.

Bakmadan Geçme