• Haberler
  • Aktüel
  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek vergi taslağını iş dünyasına tanıtacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek vergi taslağını iş dünyasına tanıtacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Temmuz Pazartesi günü, Türkiye'nin önde gelen reel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek vergi politikalarındaki yenilikleri görüşecek. Bakan Şimşek'in bu toplantıda paylaşacağı yeni vergi taslağı, vergi adaletini sağlama ve ekonomik etkinliği artırma hedefleri doğrultusunda şekillendirildi. Taslak, özellikle üretici, sanayici ve ihracatçıları ilgilendiren düzenlemeler içermekte olup, çok uluslu şirketlere yönelik asgari kurumlar vergisi uygulaması gibi detaylar da içermektedir.

Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Yabancı Sermaye Derneği (YASED) gibi iş dünyasının önde gelen kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri katılacak.

Şimşek'in sunacağı vergi taslağı, iş dünyasının geri bildirimlerinin ardından hükümetin değerlendirmesine sunulacak ve vergi sisteminin etkinliğini artırmayı amaçlayan düzenlemeler Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda uygulamaya konulacak.

Bakmadan Geçme