• Haberler
  • Memur
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı yaz denetimleri için sahillere iniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaz denetimleri için sahillere iniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunda Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turistik bölgelerde denetimlerini sıklaştırıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunda Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turistik bölgelerde denetimlerini artırıyor. Bu kapsamda, işletmelerin kayıt dışı ekonomiyle mücadele çerçevesinde sıkı şekilde kontrol edileceği belirtildi.

Bakanlığıa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte denetim takvimini belirledi. Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek," dedi.

Yaz aylarında özellikle Antalya, Muğla ve İzmir gibi turistik bölgelerde yoğun denetimler yapılacak. Bu amaçla bölgelere yüzlerce denetim personeli gönderildi. Denetimler gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulüpleri, oteller ve pansiyonları kapsayacak. Restoranlar ve işlek caddelerdeki işletmeler de denetim kapsamında olacak. Özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve beach clublarda hasılat tespitleri yapılacak.

Gelir İdaresi ekipleri, günübirlik konut kiralamalarına yönelik denetimlere de ağırlık verecek. 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları kapsamında, gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilecek ve gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ve boş olup günübirlik kiralama potansiyeli bulunan konutlar da denetlenecek.

Bu denetimler, turizm sezonunun yoğun geçtiği yaz aylarında ekonominin kayıt altında tutulması ve vergi kayıplarının önlenmesi adına büyük önem taşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, denetimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşarak şeffaf bir şekilde süreci yöneteceğini belirtti.

Bakmadan Geçme