İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50 zam

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci yurtlarındaki aylık ücretleri P artırarak 1950 liraya çıkarma kararı aldı. Bu zam, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı üçüncü birleşiminde, yükseköğrenim öğrenci yurtlarının ücretlendirilmesi üzerine önemli bir karar alındı. Meclis, İstanbul'daki öğrenci yurtlarında geçerli olan aylık 1300 lira olan ücretin, %50 artışla 1950 liraya yükseltilmesine karar verdi. Bu karar, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü tarafından sunulan 2024 yılı revize ücret tarifesi görüşülürken alındı.

Oylamada, AK Parti'nin "hayır" oylarına karşın, CHP'li üyelerin destek vermesiyle zam teklifi kabul edildi. Kararın, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olması planlanıyor. Bu zam, İBB'nin öğrenci yurtlarına en son Eylül 2023'te yapılan %36,84'lük zamdan sonra gelen ikinci büyük fiyat değişikliği oldu.

Öğrenci yurtlarındaki ücret artışının gerekçesi olarak, işletme maliyetlerindeki artışların ve ekonomik şartların zorlaması gösterildi. İBB'nin bu kararıyla, yurtlardaki hizmet kalitesini korumayı ve iyileştirmeyi amaçladığı belirtildi. Ancak, öğrenciler ve aileler arasında bu artışın ekonomik yükü tartışmalara neden olurken, İstanbul'da eğitim gören binlerce öğrenciyi etkileyecek bir düzenleme olduğu vurgulandı.

 

Bakmadan Geçme