• Haberler
  • Aktüel
  • İçişleri Bakanının tweetlerine milletvekillerinden tepki

İçişleri Bakanının tweetlerine milletvekillerinden tepki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakanlığı tarafından yapılan operasyonlara dair milletvekillerini bilgilendirme toplantılarına başladı.

Bakan Yerlikaya'nın son yapılan operasyonlarla ilgili sunum yaptığı Doğu ve Güneydoğu toplantısında milletvekillerinden soru kabul etmemesi tartışmalara yol açtı. Vekillerin bu konudaki şikayetlerini ilettiği Bakan Yerlikaya, daha sonra gerçekleştirilen İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi toplantısında vekillerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre, AK Parti AR-GE Başkanı Mustafa Şen'in, Yerlikaya’nın operasyon tweet’lerine dikkat çektiği belirtilerek, "Her gün operasyon tweet’leriyle karşılaşıyoruz. Bu durum, insanların zihninde Türkiye’nin bir mafya devletine dönüştüğü algısını oluşturuyor. İletişim yapılması önemli ancak burada doz aşımı var. Sağlıkta ilaç kullanmamak ne kadar sakıncalıysa, fazla doz ilaç kullanmak da o kadar tehlikelidir” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Buna karşılık, Yerlikaya'nın, "Bu bilgilendirmeleri mücadeleyi göstermek amacıyla yapıyoruz. Ayrıca caydırıcılık sağlıyor. Yurtdışından suç işlemeye gelenlerin hemen yakalanacağı korkusunu vermek istiyoruz” şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Toplantıda, AK Parti Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik’in de “Ben Doğu’yu çok iyi biliyorum. Köy köy gezdim. Sadece güvenlik operasyonlarıyla ilgili bilgilendirme yapmak bölge halkında olumsuz düşüncelere yol açabilir. Bu doğru değil” dediği öğrenildi.

Bakmadan Geçme