• Haberler
  • Memur
  • Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya'dan belediyenin işten çıkardığı işçilere destek ziyareti

Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya'dan belediyenin işten çıkardığı işçilere destek ziyareti

Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Iğdır Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu ve hukuki süreçte adaletin sağlanacağına dair güvence verdi.

Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Iğdır Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu. İşten çıkarmaların, kayyım döneminde "bankamatik memuru" olduğu iddia edilen ve yerel seçimler öncesi usulsüz olarak işe alındığı öne sürülen çalışanları kapsadığı ileri sürüldü. Bu gerekçe ile 300 dolayında işçi 5 Temmuz 2024 tarihinde işten çıkarıldı.

Iğdır Belediyesi, işçilerin kayyım döneminde işe gelmeden maaş aldıkları ve 31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce kayyım tarafından usulsüz bir şekilde işe alındıkları gerekçesiyle işten çıkarıldığını savunuyor. Bu durum, yerel yönetim ve işçiler arasında tartışmalara yol açmış durumda.

Emniyet Müdürü Erden Sakarya, işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, “Öncelikle bu kutsal günlerde, muharrem ayının başında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem olmamalıydı. Sizden ricam, haklı ve hukuki durumunuzu korumanızdır. Gösterilerinizi hukuk çerçevesinde devam ettirmeniz önemlidir. Size karşı dışarıdan gelecek her türlü baskı, emniyet kuvvetleri tarafından engellenecektir. Hak, hukuk ve adalet en kısa sürede sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Türk-İş'ten teşekkür

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Emniyet Müdürü Sakarya'ya duyarlılığı dolayısıyla teşekkür etti. Alemdar, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Iğdır Belediyesi’nde Belediye-İş Sendikamıza üye 300 arkadaşımızın işten çıkarılmasını kınıyorum. TÜRK-İŞ olarak arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Bu haklı mücadelemize destek veren, emekçilerin yanında olan Iğdır Valisi Sayın Ercan Turan’a ve Emniyet Müdürü Sayın Erden Sakarya’ya teşekkür ederim."

Bakmadan Geçme