• Haberler
  • Memur
  • İki belediye başkanı arasında Bolu Dağı üzerinden 'Akıllı ol' gerginliği

İki belediye başkanı arasında Bolu Dağı üzerinden 'Akıllı ol' gerginliği

Düzce Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Özlü, Bolu Dağı'nın aslında Düzce Dağı olarak bilinmesi gerektiğini savunurken, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ise dağın Bolu'nun simgesi olduğunu vurgulayarak sert bir tepki verdi.'

Düzce Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Özlü, sosyal medya üzerinden Bolu Dağı'nın aslında Düzce Dağı olarak bilinmesi gerektiğini iddia ettiği bir paylaşımda bulundu. Özlü, coğrafi olarak dağın Düzce tarafında olduğunu ve buradaki işletmelerin çoğunluğunun Düzcelilere ait olduğunu vurguladı.

Ancak bu paylaşım, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın sert tepkisine neden oldu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir. Kaynaşlı'yı, Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana. Akıllı ol" ifadelerini kullanarak Özlü'yü uyardı ve dağın adının değiştirilmeyeceğini savundu.

Tartışma, bölgedeki coğrafi ve tarihi kimlik algılarıyla da bağlantılı olarak geniş yankı uyandırdı. İki belediye başkanı arasındaki gerilim, sosyal medya kullanıcıları arasında da tartışmalara yol açarken, konunun ilerleyen günlerde nasıl bir gelişim göstereceği merak konusu oldu.

Faruz Özlü, 25. ve 26. Dönem'de milletvekili olarak TBMM'de de yer almış, 26 Haziran 2015 - 16 Mayıs 2018 tarihlerinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde de bulunmuştu.

Bakmadan Geçme