• Haberler
  • Aktüel
  • İktidara Bitmez'in son sözleriyle cevap: İsrail'in suç ortağısınız, elinizde Filistinlilerin kanı var

İktidara Bitmez'in son sözleriyle cevap: İsrail'in suç ortağısınız, elinizde Filistinlilerin kanı var

Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde büyük bir tartışma konusu oldu. Türkiye'nin bu konudaki tutumu ve Ticaret Bakanlığından gelecek açıklama büyük bir merakla bekleniyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi ve Ticaret Bakanlığı, İsrail'e 54 kalem ürünün ihracatını yasakladı. Ancak bu karar, Saadet Partisi tarafından yeterli bulunmadı. Parti, Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatından önceki son sözleri ile iktidara tepkisini ortaya koydu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, ölü ve yaralı sayıları her geçen gün artıyor. Son bilgilere göre, ölenlerin sayısı 33 bin, yaralananların sayısı ise 100 binin üzerine çıktı. Bu trajik tablo, bölgedeki gerilimi ve insani krizi derinleştiriyor. 

Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde büyük bir tartışma konusu oldu. Türkiye'nin bu konudaki tutumu ve Ticaret Bakanlığından gelecek açıklama büyük bir merakla bekleniyordu. Sonunda beklenen açıklama bugün, yani 9 Nisan'da geldi ve Ticaret Bakanlığı, İsrail'e 54 kalem ürünün ihracatını yasakladı. Ancak bu karar, Saadet Partisi tarafından yeterli bulunmadı. Parti, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatından önceki son sözleri ile iktidara tepkisini ortaya koydu.

Takvimler 12 Aralık 2023'ü gösteriyordu. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu kürsüsüne "Katil İsrail İşbirlikçi AKP" yazılı pankartla çıktı. Bitmez, parlamentoda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştirdi. "Siz İsrail'in suç ortağısınız. Elinizde Filistinlilerin kanı var. Gazze'ye atılan her bombada payınız var." ifadelerini kullandı.

Saadet'ten iktidara Bitmez'in son sözleriyle cevap: İsrail'in suç ortağısınız, elinizde Filistinlilerin kanı var

Bitmez şunları kaydetti:

AK Partili yöneticiler ve çocuklarının sahibi ve ortağı olduğu gemilerle İsrail'e mühimmat taşımaktan vazgeçin, diyoruz, "Starbucks'larda boykot yapıyoruz." diyorsunuz. İsrail sizin eylemsizliğinizden tavırsızlığınızdan cesaret alıyor diyoruz, "Miting yapıyoruz." diyorsunuz. Avrupa'da Amerika'da, Londra'da, Tokyo'da oradaki Hristiyanlar, Yahudiler sizlerden daha iyi mitingler yapıyor! Siz İsrail'in suç ortağısınız! Elinizde Filistinlilerin kanı var! İş birlikçisiniz! İsrail'in Gazze'ye attığı her bombada katkınız var. Hemen şimdi gerçekçi bir adım atın, Türkiye öncülük etsin. Şimdi bizim konuşmamızı istemiyorsunuz. Ben konuşmamı Sezai Karakoç'un size atfen  yazdığı satırlarla bitiriyorum. Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız, vicdan azabından kurtulamayacaksınız, vicdan azabından kurtulasınız tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız!"

Bu sırada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, Bitmez'in sözlerine "Yürü! Siz öyle olacaksınız" karşılığını verdiği, TBMM tutanaklarına yansıdı.

Saadet'ten iktidara Bitmez'in son sözleriyle cevap: İsrail'in suç ortağısınız, elinizde Filistinlilerin kanı var

Hasan Bitmez, bu sözlerinin ardından AK Parti'li milletvekillerinin ağır hakaretlerine maruz kaldı.

Kürsüde konuşması sırasında kalp krizi geçiren Hasan Bitmez, yere yığıldığında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "Allah'ın gazabı böyle olur" şeklindeki tepki gösterdiği öne sürüldü. On anlar tutunaklara "AK Parti sıralarından 'Allah'ın gazabı böyle olur işte! Allah'ın gazabı böyle' sesi" şeklinde yansıdı. olayın tansiyonu yükseltti. Bitmez, kaldırıldığı hastanede 14 Aralık 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Saadet Partisinin sosyal medya hesabından Vefat eden milletvekili Hasan Bitmez’in TBMM Genel Kuruluna “Katil İsrail İşbirlikçi AKP” döviziyle çıktığı anları gösteren fotoğraf paylaşıldı. 

Paylaşımda şunlar kaydedildi:
“Değdi mi?
35 bin insanın katledilmesine!Değdi mi?
Hasan Bitmez'e edilen hakaretlere!Değdi mi?
Gençleri gözaltına almaya!Değdi mi?
Ticareti durdurun diyenleri iftira atmakla suçlamaya! Değdi mi?
İsrail'le ticareti savunmaya çalışmaya! İsrail korunmaya, bu ticaret savunulmaya değmez.

Katil İsrail İş Birlikçi AKP! #sözümüzBİTMEZ”

Hasan Bitmez, 14 Aralık 2023 tarihinde kaldırıldığı hastanede vefat etti ama slogan protestoların ana mottosu oldu: "Katil İsrail, işbirlikçi AKP". Bu sloganı atan bir grup genç geçen hafta İstanbul Beyoğlu'ndaki dünyaca ünlü İstiklal Caddesi'nde polis tarafından ters kelepçe takılıp darbedilerek gözaltına alındı. Bu hadise özellikle sosyal medyada İsrail politikalarına yönelik tepkiyi daha da artırdı. Ardından 9 Nisan'da Ticaret Bakanlığı, 54 kalem ürünün İsrail'e ihracının yasaklandığını duyurdu.

Hasan Bitmez kimdir?

Hasan Bitmez, 15 Aralık 1969'da Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. Yüksek öğrenimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli görevler aldı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Saadet Partisi Kocaeli milletvekili seçildi.

Safiye Bitmez ile evli olan Hasan Bitmez'in Meryem Bitmez adında bir kızı bulunmaktadır. Arapça ve İngilizce dillerini bilmekteydi.

12 Aralık 2023'te TBMM'de yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçiren Bitmez, hastanede yoğun bakıma alındı ve 14 Aralık 2023'te Ankara'da hayatını kaybetti. Bitmez için TBMM'de ve Fatih Camii'nde cenaze törenleri düzenlendi. Aynı gün Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.

Bitmez, Meclis'te yaşanan olaylar esnasında veya sonrasında ölen 4. milletvekili olarak tarihe geçti.

Bakmadan Geçme