• Haberler
  • Memur
  • İktidarın gündemi belediyelerin borçlarını en kısa sürede tahsil etmek

İktidarın gündemi belediyelerin borçlarını en kısa sürede tahsil etmek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya olan belediye borçlarının hızla arttığını ve tahsilat için yasal yolları kullanacaklarını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarının seçim sonrası dönemde hızla arttığını belirtti. Bu borçların 96 milyar liradan 120 milyar liraya yükseldiğini ifade eden Işıkhan, bu durumun özellikle CHP'li belediyelerde yaşandığını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun son beş yılda 885 kat arttığını belirten Işıkhan, “Son birkaç ayda borcu 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya yükseldi. CHP belediyeciliğinin geldiği nokta budur. İzmir'in CHP'li ilçeleri de bu borç artışını sürdürüyor. Belediyelerin borçlardan kurtulması gerekiyor” dedi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin de benzer durumlarda olduğunu belirten Bakan Işıkhan, borçların müdahale edilmediğinde daha da yükselebileceğini söyledi. "Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil edeceğiz. Çocuklarımızın ve emeklilerimizin geleceğini riske atamayız” ifadelerini kullandı.

İş dünyası ve balıkçılıkla ilgili konulara da değinen Işıkhan, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik sorununa ve balık ölümlerine dikkat çekti. Körfezin kirliliğinin ve balık ölümlerinin CHP zihniyetinin ihmali olduğunu savunan Işıkhan, su ürünleri av sezonunun balıkçılara hayırlı olmasını diledi.

Ayrıca, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında yaşanan bir olayı eleştiren Bakan Işıkhan, millete hakaret eden kişilerin CHP tarafından onur konuğu yapılmasını kınadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, AK Parti'nin Türkiye'nin geleceği için çalışmaya devam edeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hedeflere ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Bakmadan Geçme