İlçe komutanı generalden hamile kalmış

İddiaya göre, bir ilin jandarma komutanı ile ilçe jandarma komutanı kadın subay arasında yaşanan yasak aşk, Ankara'ya kadar ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı ve adı geçen komutanlar emekli edildi.

Jandarma teşkilatında yaşanan bir aşk skandalı, il jandarma komutanı ile ilçe jandarma komutanı kadın subay arasında yaşanan yasak ilişki nedeniyle Ankara'ya kadar ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan olaylar sonrası il jandarma komutanını ve iki yardımcısını emekliye ayırdı.

Tolga Şardan’ın T24'teki yazısına göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde orta ölçekli bir kentte yaşanan olaylar zincirinin merkezinde, il jandarma komutanı ve bir yardımcısı yer alıyor. İddiaya göre, tuğgeneral rütbesindeki komutan geçen yıl tayin olduktan sonra kente yerleşmedi ve bekar olarak görev yaptı.

Zamanla, ilçe jandarma komutanı kadın subayla aralarında yakınlaşma yaşandı. Kadın subayın eşi, aynı kentte ancak başka bir Jandarma birliğinde görev yapıyordu. Bu süreçte, komutanın bir yardımcısının da benzer şekilde emrindeki kadın subaylarla ilişki yaşadığı öne sürüldü.

Olayların duyulmasının ardından, ilçe jandarma komutanı kadın subayın il jandarma komutanından hamile kaldığı iddiaları ortaya çıktı. Bu süreçte, kadının eşi 300 promil alkollü araç kullanırken polise yakalandı ve polise mukavemet gösterdi. Valilik ve adliye tarafından hakkında soruşturma başlatıldı.

Alkollü araç kullanırken yakalanan subay, il jandarma komutan yardımcısını tehdit ederek, elinde bu kişinin özel görüntülerinin olduğunu öne sürdü. Valilik, görüntülerin ceza almayı önlemek için girişimlerde bulundu fakat başarılı olamadı.

Kadın subayın eşi, boşanma davası açtı ve hamile kadın subay görevden alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayların Ankara’ya ulaşmasının ardından hızlı bir şekilde müdahale etti. İlgili il jandarma komutanı ve iki yardımcısı emekli edildi.

Şardan konuyu şöyle aktardı:

"Doğu Anadolu'da orta ölçekli bir kentimizdeki olaylar zincirinin en tepesinde söz konusu kentin il jandarma komutanı ve bir yardımcısı var.

İddiaya göre; daha önce Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan tuğgeneral rütbesindeki komutan geçen yıl tayinlerinden söz konusu kente atandı. Evini taşımadı. Bir bakıma bekar olarak görevini yürüttü.
Ancak zaman içinde emrinde ilçe jandarma komutanı olarak görev yapan kadın subayla aralarında yakınlaşma yaşandı. Kadın subayın eşi de aynı kentte ancak başka bir Jandarma birliğinde görevli subaydı.

Bu arada söz konusu komutanın yardımcılarından birisi de Komutan'ın benzeri bir süreç içindeydi. O da emrindeki kadın subaylar ve astsubaylarla gönül ilişkisine girmekten geri durmadı.

Yaşananlar, kısa sürede tüm kentte duyuldu. Hatta ilçe jandarma komutanı kadın subayın, il jandarma komutanından hamile kaldığı iddiası ortaya atıldı.

Bunlar yaşanırken genç kadının eşi, yaklaşık 6 ay önce kent içinde 300 promil alkollü olarak araç kullanırken polise yakalandı. Polise karşı mukavemet gösteren subay hakkında valilik idari, adliye ise adli soruşturma başlattı.

İkinci olayın yaşanmasından sonra, alkollü olarak yakalanan subay, emrindeki kadın personelle birlikte olduğu iddia edilen il jandarma komutan yardımcısını, "elimde görüntüleriniz var" diyerek tehdit etti. Komuta kademesi, görüntülere ulaşabilmek amacıyla valilik nezdinde devreye girip alkollü araç kullanırken yakalanan subayın ceza almasını önlemek amacıyla devreye girdi, fakat başarılı olamadılar.

Aynı dönemde il jandarma komutanından hamile kaldığı iddia edilen kadın subayın eşi, boşanma davası açtı. Hamile kadın subay, görevden ayrılınca yerine yeni atama yapıldı.

Yaşananlar kısa zamanda Ankara'ya yansıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nda duymayan kalmadı.

Yaşananlara sinirlenen Yerlikaya'nın görevden alınması talimatını verdiği il jandarma komutanı emekli edildi. İki yardımcısı da komutanla birlikte emekli edildi."

Bakmadan Geçme