• Haberler
  • Aktüel
  • İlk iftarını şehit aileleriyle yapan Erdoğan: Şehit yakınları ve gazilerimiz milletimizin emaneti

İlk iftarını şehit aileleriyle yapan Erdoğan: Şehit yakınları ve gazilerimiz milletimizin emaneti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan ayının ilk iftarını şehit aileleri ile gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit ailelerini ağırlayan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan ayının ilk iftarını şehit aileleri ile gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit ailelerini ağırlayan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Şehit yakınları ve gazilerimiz milletimizin bize emanetidir. Onların her sıkıntısına koşmak boynumuzun borcudur." mesajı verdi. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin milli bir şahlanış olduğunu vurgulayan Erdoğan, son 21 yılda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin tam bağımsız hale geldiğini belirtti.

Erdoğan, her ramazan olduğu gibi bu yıl da ilk iftarı şehit yakınları ile gerçekleştirmek istediklerini belirtti ve bu zengin sofranın adının "muhabbet sofrası" olduğunu dile getirdi. "Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl. Böyle bir sofrayla Ramazan-ı Şerif'in ilk iftarını yapmış olduk." şeklinde konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin milletin emaneti olduğunu işaret eden Erdoğan "Kendilerinin her meselelerinde yanlarında olmak, gönüllerini hoş etmek, rızalarını almak boynumuzun borcudur. Bu amaçla hem gereken kurumsal düzenlemeleri yaptık hem de onları kalbimizin en mutena köşesinde misafir etmeyi şeref bildik." dedi.

Erdoğan, özellikle son 10 yılda Türkiye'yi aynı sıkıntılı duruma düşürmek için bir dizi oyunun oynandığına ve tuzakların kurulduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

 "Bu tuzaklar arasında terör saldırıları ve darbe girişimleri de yer alıyordu. Şükürler olsun ki milletimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla bu tüm oyunları bozdu. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla, 85 milyon vatandaşın istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasıyla hep yolumuza devam ettik." 

Erdoğan, aziz şehitleri rahmetle anarak, gazilere ve ülke adına milletin minnettarlığını dile getirerek "Allah'ımız bizi Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduğu gibi, aynı şekilde Ramazan Bayramı'na da kavuşturmasını, bizlerin de O'nun rızasına uygun olarak diliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme