• Haberler
  • Memur
  • İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı, kendisinin de yardımcısı olacağı iddiasına Yavaş'tan yanıt

İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı, kendisinin de yardımcısı olacağı iddiasına Yavaş'tan yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı, kendisinin de yardımcısı olacağına dair iddiaları yalanladı ve gazeteci Şaban Sevinç'i suçladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı, kendisinin de yardımcısı olacağına dair iddialarına yanıt verdi. Yavaş, Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir, değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli. Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban Sevinç herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Sevinç, önceki gün bir televizyon programında CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş'ı ve bir kadın siyasetçiyi de yardımcısı olarak belirlediğini öne sürmüştü. Bu iddiayı doğrulamadığını ve parti içinde böyle bir bilginin bulunmadığını ifade eden Yavaş, iddiaların partiyi karıştırmak amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

Yavaş ayrıca, Now TV sunucusu Gülbin Tosun'un işten çıkarılmasına ilişkin olarak, "Gülbin Hanım'ın durumundan bizim alakamız yok. Çok daha ağır hakaretleri bize yapanlar var. Kimseye cevap vermiyoruz" dedi. Tosun'un işten çıkarılmasının sebebinin hakaret içerikli tweetler olduğunu öne süren Yavaş, basın özgürlüğüne güvendiklerini ancak kişisel hakaretlere karşı duyarlı olduklarını belirtti.

Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı'na katılacağını ve öneri sunmayacağını, belediye başkanları olarak böyle bir görevlerinin bulunmadığını ifade etti. Kurultayda mevcut kurallara uyacaklarını belirten Yavaş, parti içindeki diyalogların sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun görüşmesiyle ilgili olarak ise Yavaş, "Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyalogun sürmesi lazım" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme