Instagram açılıyor mu? BTK saat verdi

Instagram yetkilileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile saat 13.00'te görüşecek.

 

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) 2 Ağustos 2024 itibarıyla Türkiye’de Instagram’a getirdiği erişim kısıtlaması sonrası "Instagram Ne Zaman Düzelecek, Kaç Güne Açılır? Instagram Erişim Engeli Hafta Sonu Devam Eder mi?" soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İki gündür kapalı olan Instagram'a kullanıcılar VPN kullanarak veya DNS ayarlarını değiştirerek girmeye çalışıyor. Yetkililer ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde yaklaşık 58 milyon kullanıcısı bulunan Instagram’ın erişim kısıtlaması, sosyal medya ve e-ticaret alanında önemli bir etkiye yol açarken, ünlü isimler de duruma sert tepkiler gösterdi. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenebileceğini vurguladı.

Instagram’ın erişim engelinin ne zaman kalkacağı henüz kesinleşmiş değil. Kısıtlamanın süresi ve çözümü konusunda yetkililerden gelecek bilgiler yakından takip ediliyor. Fakat yetkililerin yaptığı sert açıklamalar, Instagram'ın uzun süre açılmayacağını gösterir nitelikte.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile bugün saat 13.00'te görüşecek. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusundaki hassasiyetlerin iletildiğini belirten Bakan Uraloğlu, olumlu gelişmeler beklediklerini ifade etti. Sosyal medya kullanıcıları ve influencerlar ise tepkilerini sosyal medya platformları üzerinden dile getirmeye devam ediyor. Kullanıcılar, VPN ve DNS değişiklikleri ile Instagram'a erişmeye çalışsa da yasak bir süre daha sürecek gibi görünüyor.

Bakmadan Geçme