• Haberler
  • Aktüel
  • İran'ın dronlu saldırılarının İsrail ekonomisine zararı 1,35 milyar dolar

İran'ın dronlu saldırılarının İsrail ekonomisine zararı 1,35 milyar dolar

İran'ın dün gece saatlerinde gerçekleştirdiği insansız hava araçları (İHA) ile İsrail'e düzenlediği saldırının, İsrail ekonomisine 1.35 milyar dolarlık bir zarar verdiği açıklandı.

İran'ın dün gece saatlerinde gerçekleştirdiği insansız hava araçları (İHA) ile İsrail'e düzenlediği saldırının, İsrail ekonomisine 1.35 milyar dolarlık bir zarar verdiği açıklandı. İsrail medyasına göre, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah'ın yaptığı değerlendirmelere dayanarak İsrail'in savunma maliyeti 4-5 milyar şekel (1.08 - 1.35 milyar dolar) arasında oldu.

Aminah, bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğunu vurguladı. Yaralanmalar ve füzelerin isabet ettiği yerlerdeki hasarın bu rakama dahil olmadığını işaret etti.  Ayrıca İsrail'in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow'un bir tanesinin 3.5 milyon dolar olduğunu belirtti ve İran İHA'larının düşürülmesi için havalanan uçakların ayrı bir maliyeti olduğunu bildirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı basın toplantısında şu ana kadar İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ve balistik füze atıldığını bildirmişti.

Gerilim, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemesiyle başlamıştı. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olduğunu ilan ederek misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı. Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail'e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını duyurmuştu.

Bakmadan Geçme