• Haberler
  • İşçi
  • İşçiler 'Geçinemiyoruz' mitingleri için düğmeye bastı

İşçiler 'Geçinemiyoruz' mitingleri için düğmeye bastı

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş, her ilde düzenleyecekleri mitinglerle asgari ücret ve vergide adalet taleplerini gündemde tutacak. İşçi konfederasyonları, taleplerine yanıt alamazlarsa Ankara'da büyük bir miting yapmayı planlıyor.

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş konfederasyonları, asgari ücret ve vergide adalet başta olmak üzere 10 taleplerine yanıt alamayınca mitinglere başlama kararı aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre, her ilde düzenlenecek olan mitingler, farklı günlerde yapılacak ve talepler sürekli gündemde tutulacak. Mitinglerin temel başlığı “Geçinemiyoruz” olacak, vergide adalet, asgari ücrete zam ve kamu sözleşmeleri gibi konular ana talepler arasında yer alacak.

İllerdeki mitinglerden sonuç alınamazsa, üç konfederasyonun katılımı ile Ankara Tandoğan Meydanı’nda büyük bir miting düzenlenecek. Türk-İş’in Başkanlar Kurulu toplantısında da bu konu ele alındı ve toplantı sonrası yapılan açıklamada, enflasyon rakamlarına rağmen ücretlerin yeterli seviyede artmadığı, ancak elektrik ve doğalgaza %38 zam yapıldığı belirtildi. Açıklamada, enflasyon ile halkın yaşadığı fiyat artışları arasındaki uçurumun bir an önce düzenlemelerle giderilmesi talep edildi.

Bakmadan Geçme