• Haberler
  • İşçi
  • İŞKUR'dan on binlerce gence aylık 18 bin 702 lira destek

İŞKUR'dan on binlerce gence aylık 18 bin 702 lira destek

İŞKUR'un işbaşı eğitim programları, gençlere aylık 18.702 liraya kadar ödeme yaparken, sağlık sigortası ve iş kazası primlerini de karşılıyor. 2024'ün ilk yarısında İŞKUR'un düzenlediği işbaşı eğitim programlarına katılan 31 bin genç, günlük 326 ila 719 lira arasında ödeme aldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işbaşı eğitim programları ile gençlere hem gelir sağlıyor hem de iş tecrübesi kazandırıyor. 2024 yılının ilk altı ayında 31 binden fazla genç, bu programlara katılarak günlük 326 ila 719 lira arasında değişen ödemeler aldı. Programlar, bilişim ve imalat sektörlerinde genellikle 6 ay, diğer sektörlerde ise 3 ay sürerken, geleceğin meslekleri olarak belirlenen alanlarda 9 ay boyunca uygulanabiliyor.

İŞKUR’un işbaşı eğitim programları kapsamında, katılımcılar aylık olarak 17 bin 2 liradan 18 bin 702 liraya kadar harçlık alabiliyor. Ayrıca, bu gençlerin genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor. Programlardan yararlanmak isteyenlerin, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, 15 yaşını tamamlamış olmaları ve bazı diğer şartları yerine getirmeleri gerekiyor. 

İŞKUR'un sağladığı bu destek, gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırırken, işverenlere de uygun personel bulma ve yetiştirme fırsatı sunuyor.

Bakmadan Geçme