İsrail ordusu TRT Arabi'yi hedef aldı

Gazze Şeridi'nde, Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi, İsrail ordusunun tank saldırısına uğradı. Bu saldırıda bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı ve ameliyata alındı

İsrail’in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik topyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 33 binin, yaralı sayısı yüzbinlerin üzerinde. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmakta. 

İsrail, sadece bebek, çocuk, kadınların da aralarında olduğu sivilleri değil gazetecileri de acımasızca hedef alıyor. İsrail'in son kurbanı TRT çalışanı oldu. Gazze Şeridi'nde, Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi, İsrail ordusunun tank saldırısına uğradı. Bu saldırıda bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı ve ameliyata alındı. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Görgü kaynaklarına dayanarak alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef aldı. Saldırı tank atışıyla gerçekleştirildi ve saldırıda bazı gazeteciler yaralandı.

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları, saldırıda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un ise hafif yaralandığını açıkladı. Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı belirtildi.

Ameliyat sonrası Sami Şehade şu açıklamayı yaptı: "Dünya kamuoyuna sesleniyorum, bizler gazeteciyiz, basın can yeleği giymemize rağmen İsrail hala bizi hedef alıyor. Tek ayak olsam da bastonla kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim."

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını açıklamıştı. İsrail'in evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli ölmüş ve yaralanmıştı.

Saldırıya TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da tepki gösterdi.

Sobacı sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu:

"Katil İsrail, Nuseyrat Kampında TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum’un durumu çok şükür iyi.

Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum."

Bakmadan Geçme