İstanbul Barosu yönetimi görevden alındı

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildi. Mahkeme, 11 kişilik yönetimin yerine yeni yönetim seçilmesini kararlaştırdı.

 İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verilmesine karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Barosu’nun bazı üyelerinin terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilmişti.

Mahkemede, İstanbul 1 No’lu Barosu Başkanlığı avukatları ve davalı isimler arasında yer alan İbrahim Özden Kaboğlu, Rukiye Leyla Süren, Hürrem Sönmez, Ahmet Ergin, Metin İriz, Mehmedali Barış Beşli, Yelda Koçak Urfa, Fırat Epözdemir, Ezgi Şahin Yalvarıcı ve Bengisu Kadı Çavdar’ın savunmalarının ardından karar açıklandı. Mahkeme, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’na atıfta bulunarak bu kişilerin görevlerine son verilmesine karar verdi ve yerlerine yeni yönetim seçilmesini talep etti.

Olayın geçmişi, İstanbul Barosu’nun sosyal medya hesabında yapılan bir açıklama ile başlatılan "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasına dayanıyor. Bu açıklamada, terör örgütü PKK üyeliği bulunan iki firari sanık Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’in övüldüğü iddia edilmişti. Başsavcılık bu açıklamalar üzerine soruşturma başlatmış ve İstanbul Barosu Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri hakkında kovuşturma yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan izin istemişti. İzin verilmesinin ardından, bu kişilerin görevden alınması ve yerine yeni bir yönetimin seçilmesi talebiyle dava açılmıştı.

Mahkeme kararının ardından, bazı avukatlar kararın protesto edilmesi amacıyla Taksim'deki polis barikatlarına doğru yürüyüş yaptı.

İstanbul Barosu’ndaki bu gelişme, hukuk camiasında geniş yankı uyandırdı. Baro yönetiminin değişmesi, ilerleyen günlerde yeni yönetim seçimleriyle sonuçlanacak.

Bakmadan Geçme

Memur 5 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!