• Haberler
  • Aktüel
  • İstanbul'da 01.00'den itibaren sağanak geçişleri olacak, sabah yağış şiddeti artacak

İstanbul'da 01.00'den itibaren sağanak geçişleri olacak, sabah yağış şiddeti artacak

İBB Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM), yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren uyarı geldi

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için yağış uyarısını yeniledi. Bu gece saat 01.00'den itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Yağışların, yarın sabah 06.00'dan itibaren şiddetini artırarak cuma günü öğle saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

AKOM, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayı güncelledi. Buna göre, İstanbul’da bu gece 01.00'den itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri görülecek. Yağışların, yarın sabah 06.00'dan itibaren şiddetini arttırması ve yer yer metrekareye 20-45 kg yağış düşmesi bekleniyor. Yağışların, cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

AKOM'un açıklamasında, bölgesel olarak kısa zaman diliminde (30-60 dakika) etkili olabilecek yağışların, yağmur suyunun anında akışa geçmesiyle yollarda göllenmelere, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına ve yağışın şiddetine bağlı olarak derelerde taşkınlara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Ayrıca, yağış anında yoğun şimşek ve yıldırım aktivitesi ile kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunması konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Bakmadan Geçme