• Haberler
  • Aktüel
  • İstanbul'da ilk mesai sabahında bayram dönüşü trafiği

İstanbul'da ilk mesai sabahında bayram dönüşü trafiği

İstanbul'da bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı

İstanbul'da bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre, saat 08.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 65 olarak kaydedildi.

D-100 Karayolu Bostancı Kadıköy istikametinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Özellikle sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

İstanbul'da yaşanan bu yoğunluk, bayram tatilinin ardından işe dönenlerin ve normal günlük yaşama geri dönenlerin etkisiyle ortaya çıktı. İstanbul'un trafiğinin zaten yoğun olduğu bilinen bir gerçekken, tatilin sona ermesiyle birlikte bu yoğunluğun artması bekleniyordu.

İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğu, İstanbul'daki ulaşım sorunlarına ilişkin yapılan tartışmaları da gündeme getirdi. Özellikle şehir içi ulaşımın daha verimli ve etkili hale getirilmesi için çeşitli önerilerin masaya yatırılması bekleniyor.

İstanbul'daki trafik yoğunluğunun, gün içerisinde değişkenlik gösterebileceği ve sürücülerin bu duruma hazırlıklı olması gerektiği belirtiliyor. Bu yoğunluğun özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde daha belirgin olabileceği vurgulanıyor.

Bakmadan Geçme