• Haberler
  • İstanbul Light Festival başladı

İstanbul Light Festival başladı

Dünyanın farklı şehirlerinde birçok kişi tarafından ziyaret edilen, 'İstanbul Light Festival Zorlu Center' başladı.

İSTANBUL

Dünyanın farklı şehirlerinde birçok kişi tarafından ziyaret edilen, 'İstanbul Light Festival Zorlu Center' başladı.

Festival Küratörü, UCLA Üniversitesi Media Art Bölüm Başkanı Rebeca Mendez, festivalin birden fazla duyuya hitap ettiğine vurgu yaparak, 'Bu, İstanbul'daki ilk Işık festivali olacak. Amerika, Avusturalya, Venezuella, İtalya, Finlandiya, Japonya, İsrail, Fransa, Lübnan gibi dünyanın pek çok yerinden gelen 22 sanatçı 23 eseriyle yer alacak' dedi.

Işık enstalasyonları, interaktif ışık şovları, performanslar ve atölye çalışmalarının yapılacağı festival, 2,2 milyon dolara mal oldu.

Açılışta, üç kadından oluşan performans grubu WIFE, çeşitli nesnelerin üzerine yansıttıkları animasyonlar ve giydikleri farklı kostümlerle izleyenlere teatral bir şov sergiledi.

Eserler, 29 Kasıma kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Muhabir: Musa Alcan Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kaynak: AA

Bakmadan Geçme

Memur 5 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!