• Haberler
  • Aktüel
  • İstanbul'un ağustos enflasyonu belli oldu: En yüksek artış konut harcamalarında

İstanbul'un ağustos enflasyonu belli oldu: En yüksek artış konut harcamalarında

İstanbul'da perakende fiyatlar ağustos ayında yüzde 1,73 artarken, yıllık bazda yüzde 61,57 oranında artış kaydedildi. En fazla fiyat artışı konut harcamalarında görüldü.

Başlık: İstanbul'un Ağustos Enflasyonu Belli Oldu: En Fazla Artış Konut
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan ağustos ayı verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1,73 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda ise fiyatlardaki artış yüzde 61,57 olarak kaydedildi. Toptan fiyatlarda ise ağustos ayında yüzde 0,98 oranında bir artış gerçekleşti.

Konut Harcamalarında Rekor Artış
İTO’nun verilerine göre, ağustos ayında perakende fiyatlarda en fazla artış yüzde 7,06 ile konut harcamaları grubunda yaşandı. Kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubunda yüzde 2,11, ev eşyası harcamalarında yüzde 1,56, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda yüzde 1,26, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yüzde 0,98, diğer harcamalar grubunda yüzde 0,81 ve gıda harcamalarında ise yüzde 0,51 oranında artış görüldü. Giyim harcamaları grubunda ise yüzde 3,74 oranında bir azalma kaydedildi.

Toptan Fiyatlarda Mensucat Grubu Önde
Ağustos ayında toptan fiyatlar incelendiğinde ise en fazla artış mensucat grubunda yaşandı. Mensucat fiyatları yüzde 3,59 oranında artarken, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 3,09, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 1,94, madenler grubunda yüzde 1,65, kimyevi maddeler grubunda yüzde 0,50 ve gıda maddeleri grubunda yüzde 0,21 oranında artış kaydedildi. Yakacak ve enerji maddeleri grubunda ise yüzde 0,42 oranında bir düşüş görüldü.

 

Bakmadan Geçme