İşte Erdoğan'ın seçim sonrasındaki yol haritası

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı sonuçların ardından yol haritasını belirledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden ikinci parti olarak çıkmasının ardından yol haritasını belirledi. Erdoğan, AK Parti'nin yetkili kurulları ve kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantılarda seçim sonuçlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Erdoğan, toplantılarda yaptığı konuşmada, "Sonuçlar elbette ki hepimizi üzdü" diyerek, "Biz inanan insanlarız. 'Bunda da bir hayır vardır' diyeceğiz. Kendimizi hesaba çekecek, eksiklerimizi ve fazlalarımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde bu süreci iyi yönetip, milletin gönlüne tekrar gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, seçimlerde düşük katılım ve alınan oylara yönelik detaylı bir analiz yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Sandığa küsen vatandaşlarımızın neden böyle bir tavır sergilediğini iyi analiz edip, gereken adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önümüzdeki dört yıl içerisinde seçimsiz bir döneme gireceğini hatırlatan Erdoğan, "Seçim sonuçlarını değerlendirirken ekonomiye odaklanacağız. Özellikle dar ve sabit gelirlilere yönelik adımlar atacağız." dedi. Erdoğan ayrıca, emekliler ve dar gelirli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için ekonomik program ve bütçe kapsamında gerekli adımların zamanla atılacağını belirtti.

Bakmadan Geçme